joi, 31 iulie 2014

Pool drills by Darren Appleton. Part 1


La trainingul sustinut de Darren Appleton, in perioada 01-04 iulie 2014, in Club Arta din Brasov, Darren a tinut sa le spuna tuturor studentilor cat de importante sunt drillurile pentru antrenamentul si progresul unui jucator. Fiecare exercitiu de acest gen pune accent pe anumite laturi ale jocului de pool, astfel cheia unui antrenament perfect il constituie alegerea si combinarea corecta a diferitor drilluri. In postarea de astazi si in cele ce vor urma voi prezenta unele din exercitiile propuse de Darren.

1) Bilele obiect se aseaza aleatoriu, pe linia de mijloc de-a lungul mesei. Scopul acestui drill este de a introduce bilele obiect, in orice ordine si in orice buzunar, avand grija ca bila alba sa nu paraseasca jumatatea marcata a mesei. Bila alba se poate plasa oriunde pe masa la inceputul exercitiului si  nu are voie sa atinga alte bile obiect in afara de bila jucata. 



2)  Bilele obiect se aseaza in ordinea prezentata, pe linia de mijloc de-a lungul mesei. Scopul acestui drill este de a introduce bilele obiect in ordine numerica in orice buzunar, avand grija ca bila alba sa nu paraseasca jumatatea marcata a mesei. Bila alba se poate plasa oriunde pe masa la inceputul exercitiului si  nu are voie sa atinga alte bile obiect in afara de bila jucata.


3)  Bilele obiect se aseaza in ordinea prezentata, pe linia de mijloc de-a lungul mesei. Scopul acestui drill este de a introduce bilele obiect in ordine numerica in orice buzunar, avand grija ca bila alba sa nu paraseasca jumatatea marcata a mesei. Bila alba se poate plasa oriunde pe masa la inceputul exercitiului si  nu are voie sa atinga alte bile obiect in afara de bila jucata. De asemenea, bila alba poate atinge atat mantele scurte cat si manta lunga.
 
 4) Acelasi drill ca cel prezentat la punctul 3), doar ca de aceasta data bila alba nu are voie sa atinga manta lunga.













 Exemplu:
Ronnie Alcano face acest drill pentru prima data in viata, incepe la minutul 50:00.



5)  Bilele obiect se aseaza in ordinea prezentata, cu putin spatiu de la manta. Scopul acestui drill este de a introduce bilele obiect in ordine numerica in orice buzunar. Bila alba se poate plasa oriunde pe masa la inceputul exercitiului si  poate atinge alte bile obiect.

  Exemplu:
Jayson Shaw aproape reuseste sa faca exercitiul :) Incepe la minutul 59:00.



6)  Bilele obiect se aseaza in ordinea prezentata, pe linia de mijloc de-a latul mesei. Scopul acestui drill este de a introduce bilele obiect in ordine numerica in orice buzunar, avand grija ca bila alba sa nu paraseasca jumatatea marcata a mesei. Bila alba se poate plasa oriunde pe masa la inceputul exercitiului si  nu are voie sa atinga alte bile obiect in afara de bila jucata. De asemenea, bila alba, dupa contactul cu bila obiect, trebuie sa atinga obligatoriu manta de spate. Este un exercitiu foarte dificil. Jucatorii de nivel mediu pot exersa acest drill fara ca bila alba sa atinga obligatoriu manta de spate.



















Exemplu:
Darren Appleton isi incearca norocul



7)  Bilele obiect se aseaza in ordinea prezentata, distanta dintre ele este de o bila. Se formeaza astfel 4 grupuri de bile (A,B,C,D). Scopul exercitiului este de a introduce pe rand cate o bila obiect din fiecare grup (fara a tine cont de o anumita ordine), pana la epuizarea tuturor bilelor de pe masa. Bila alba se poate plasa oriunde pe masa la inceputul exercitiului si  nu are voie sa atinga alte bile obiect in afara de bila jucata, de asemenea, la inceput, ordinea grupurilor poate fi schimbata. Evident daca exista bile suficiente fiecare grup poate avea cate 4 bile. Exercitiul dat poate fi jucat si de catre 2 persoane, in acest caz jucatorii se schimba dupa fiecare lovitura.




















Va continua ...

PS Multumesc lui Andrei Vulpe pentru sprijinul acordat.

Un comentariu: