luni, 7 iulie 2014

Dynamite Open 2014. Edition 1


Editia inaugurala a concursului "Dynamite Open" s-a tinut vineri, 04.07.2014 la Clubul Arta din Brasov. Avand in vedere propunerea spontana de infiintare a acestei competitii, concursul a trebuit organizat intr-un timp foarte scurt, astfel, fiind limitat  ca numar de jucatori la 32 de participanti si sistemul de joc piramida simpla. Cu toate acestea participarea campionului mondial Darren Appleton a fost un motiv serios ca jucatori din diferite colturi ale tarii sa-si faca prezenta in orasul de la poalele Tampei. Desi si-a facut aparitia in clubul Arta, Ioan Ladanyi nu s-a inscris la concurs, motivand cu valoarea scazuta a premiilor.

La tragerea la sorti au existat 4 capi de serie: Darren Appleton, Ciprian Gindac, Cristian Surdea, Babken Melkonian, calificati automat in optimi. S-a jucat Bila 10, spargere alternativa, primul la 6 pana la faza sferturilor, primul la 7 pana in finala si finala primul la 9.  Primele meciuri nu au fost deloc usoare pentru favoriti, astfel, surprinzator, Babken Melkonian a pierdut primul meci, iar Darren Appleton a trecut cu emotii de brasoveanul Andrei Vulpe care conducea cu 5-3, iar la scorul de 5-5 a ratat bila 9. In acest meci sportivului roman i-a reusit lovitura campionatului, introducerea bilei 4 dupa ce bila alba a facut trei mante. Aceasta victorie la limita l-a mobilizat pe campionul mondial, care in sferturi a trecut de Dan Moraru, 7-3, iar in semifinala de Raul Maican, 7-2. Celalalt finalist, Ciprian Gindac, l-a invins neasteptat de usor in semifinala pe Cristian Surdea, 7-1. Cristi nu a reusit sa-si gaseasca jocul, o parte din "vina" apartinand si mesei Dynamic III pe care s-a disputat meciul, sportivul timisorean neavand suficient timp sa se obisnuiasca cu aceasta.

Finala intre Darren Appleton si Ciprian Gindac promitea a fi una interesanta, chiar daca abordarea meciului de catre jucatori a fost diferita, Darren relaxat, iar Ciprian foarte motivat. Spectatorii au urmarit atent desfasurarea confruntarii si au aplaudat de fiecare data loviturile senzationale executate de jucatori. Dupa un start puternic al britanicului, romanul a reusit sa egaleze la 3, dar dupa aceasta a comis cateva erori care l-au costat meciul.Scorul finalei a fost de 9-3 in favoarea lui Appleton.



Paralel cu concursul principal, pentru a capta interesul jucatorilor iesiti din competitie, Darren Appleton a venit cu ideea organizarii unui turneu cu inscriere gratuita pentru cei invinsi, acordand din banii proprii premiul de 100 euro pentru castigator. Finala acestui turneu s-a jucat intre Babken Melkonian si Andrei Vulpe, Babken iesind invingator.

La sfarsitul finalei Darren ne-a marturisit ca este foarte bucuros ca a reusit sa invinga, acesta fiind primul concurs castigat de el in 2014, cu atat mai mult este o victorie importanta, dat fiind faptul ca este editia cu numarul 1 al "Dynamite Open". De asemenea, dupa finala participantii la concurs, precum si toti doritorii au putut face poze cu Darren Appleton, au primit autografe si sfaturi de la multiplul campion. Reamintim, turneul "Dynamite Open" se va desfasura anual, sub patronatul lui Darren Appleton si in colaborare cu Club Arta Brasov, acest concurs va deveni unul international, avand ca scop, pe langa popularizarea si promovarea biliardului si includerea Romaniei in circuitul competitional al biliardului european.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu